środa, 31 grudnia 2014

Sernik bananowy z polewą karmelową na Sylwestra i dobry początek Nowego Roku


Sernik znaleziony na www.mojewypieki.com, ale ze zmienionym spodem.
Moje modyfikacje:
Spód:
1 opakowanie ciastek z czekoladą Digestive lub innych podobnych
2 łyżki masła

Masło rozpuścić, dodać pokruszone ciastka, wymieszać, nałożyć do tortownicy.

Masa serowa:
60 dkg tłustego sera
pół szklanki cukru
3 jajka
łyżka soku z cytryny
3 dojrzałe banany

Wszystkie składniki zmiksować, masę wylać na ciastka i piec godzinę w 150 stopniach. Zimny sernik posmarować masą karmelową (używam z Bakallandu), schłodzić przez kilka godzin w lodówce.

Szampańskiej zabawy sylwestrowej, spełnienia pragnień w Nowym Roku i samych dobrych chwil!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz