środa, 28 sierpnia 2013
Sos cukiniowy
Cukinia to bardzo wdzięczne warzywo, o wszechstronnym zastosowaniu. Dania z jej robi się bardzo szybko i we wszelakich kombinacjach smakuje doskonale - zwłaszcza ta własnoręcznie wyhodowana :)
Dziś proponuję sos cukiniowy z makaronem razowym.
Składniki:
2 spore cukinie
1 cebula
serek topiony lub pleśniowy typu Lazur
kawałek kiełbasy (opcjonalnie)
sól, pieprz, czosnek, olej
Na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę z kiełbasą, dodać obraną i pokrojoną cukinię, dusić do miękkości. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem, dodać serek.
Podawać z ugotowanym makaronem, najlepiej razowym, ewentualnie z ryżem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz