Dziś polecam super zupę - dla odmiany z czerwonej kapusty. Lepiej smakuje niż wygląda, ale dobrze rozgrzewa i jest w sam raz na zimowe menu. Polecana też dla wegetarian :)
Składniki:
mała główka czerwonej kapusty
1 cebula
3-4 ziemniaki
2 jabłka
pół cytryny
olej, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
Cebulę posiekać i lekko podsmażyć na oleju, dodać poszatkowaną kapustę i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Zalać goracą wodą, ddoać liść laurowy i ziele angielskie i jak będzie już prawie miękka dodać te właśnie niespotykane składniki zup, czyli 2 pokrojone w kostkę jabłka i sok z polówki cytryny.
Gotować do miękkości jabłek, dodać sól, pieprz, ew. troszkę cukru. I tyle. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz