wtorek, 8 stycznia 2013

Zupa z czerwonej kapusty


Dziś polecam super zupę - dla odmiany z czerwonej kapusty. Lepiej smakuje niż wygląda, ale dobrze rozgrzewa i jest w sam raz na zimowe menu. Polecana też dla wegetarian :)

Składniki:
mała główka czerwonej kapusty
1 cebula
3-4 ziemniaki
2 jabłka
pół cytryny
olej, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

Cebulę posiekać i lekko podsmażyć na oleju, dodać poszatkowaną kapustę i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Zalać goracą wodą, ddoać liść laurowy i ziele angielskie i jak będzie już prawie miękka dodać te właśnie niespotykane składniki zup, czyli 2 pokrojone w kostkę jabłka i sok z polówki cytryny.


Gotować do miękkości jabłek, dodać sól, pieprz, ew. troszkę cukru. I tyle. Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz